Slik får du perfekte stjerneskudd-bilder til bryllup!

Stjerneskudd skaper alltid god stemning og et unikt øyeblikk. For ikke å snakke om magiske bryllupsbilder. Jeg er bryllupsfotograf og her får du svar på alt du trenger å vite om stjerneskudd-bilder.


Hva er “sparkler send-off” eller “sparkler exit”?

Som mange andre bryllupstrender kommer også denne fra USA hvor gjestene stiller seg opp i en allé, tenner stjerneskudd og tar farvel med brudeparet etter bryllupsfesten. Stjerneskudd har blitt veldig populært i norske bryllup også, ikke bare til vinterbryllup, men hele året. Og man trenger absolutt ikke å vente til festen er over med å fyre dem opp. Tvert i mot, det blir faktisk enda bedre om du gjør det litt tidligere.

Når skal vi tenne stjerneskuddene?

De fleste tenker gjerne at stjerneskuddene skal tennes når det er helt svart ute, men de kan like gjerne brukes tidligere på bryllupsdagen - spesielt i høstbryllup og vinterbryllup. Her kan det være fint å bruke dem så tidlig som på kirketrappen eller mottakelsen på festlokalet.

Vår favoritt, spesielt til lyse sommerbryllup, er å fyre opp stjerneskuddene etter bryllupsmiddagen. Da er det ofte begynt å bli litt mørkt ute og gjestene trenger en pause og å strekke på beina. Du får ofte finere bilder om du unngår å vente til det er helt mørkt ute.

Ved å fyre opp stjerneskuddene etter bryllupsmiddagen og talene kan du skille mellom den tradisjonelle og konkrete biten med seremoni og middag, og ytterligere sosial kos, fest og dans. Dette er en ypperlig måte å åpne opp for at eldre gjester, besteforeldre, småbarnsforeldre med barnevakt hjemme og andre på en høflig måte kan dra hjem. Etter spenningen og adrenalinet fra stjerneskudd-seansen kan festen starte. Eller kanskje dere allerede åpner dansegulvet ved å ta første dans utendørs og omringet av stjerneskudd?

Dette trenger du til stjerneskudd-bilder:

De små eller “vanlige” stjerneskuddene har kort brenntid, velg derfor de som er ekstra lange. Det finnes mange forskjellige farger og fasonger på stjerneskudd. Fasongen viser ikke så godt likevel, og den vanlige fargen blir finest på bilder.

Kjøp nok stjerneskudd til at alle gjestene kan få to hver, og slik at du har noen til overs. Når alle gjestene har fått to stykker kan de fyre opp en av gangen og erstatte den første når den er oppbrent slik at dere som brudepar får bedre tid til selve opplevelsen og til bryllupsbildene.

Husk at du også bør kjøpe en del fakler slik at det blir enklere når alle gjestene skal tenne på stjerneskuddene samtidig.

Hvordan funker det?

Planlegg seansen nøye og sammen med toastmaster. Det er viktig at noen som tør å snakke høyt kan gi tydelige instruksjoner og ta regi. Gjestene stilles opp slik dere ønsker, for eksempel i en allé som brudeparet kan gå gjennom. Plassér faklene stragetisk og jevnt nedover rekkene og alle gjestene tenner stjerneskuddene samtidig. Eventuelt starter de som er nærmest brudeparet, også følger resten på.

Noen minutter er kanskje kort tid for fotografen, men for dere som brudepar går nok tiden saktere. Ikke forhast dere, men gå sakte sakte gjennom alléen. Tenk gjerne gjennom hva dere ønsker å gjøre på bildene på forhånd. Det er for eksempel superfint å stoppe opp noen ganger underveis for å kysse, se på hverandre eller danse litt. Dette er en fin måte å stoppe opp og nyte øyeblikket, både for dere som brudepar og for gjestene, mens fotografen får tid til å forevige det.

Husk å legge en liten plan for de oppbrukte stjerneskuddene og faklene i ettertid også.

Bonus-tips: Fyr opp et par stjerneskudd alene etterpå

Mens gjestene trekker inn igjen og det ryddes opp kan dere nyte noen ekstra minutter utendørs til å kjenne på følelsen av å være nygifte og få noen bilder alene. Bryllupsdagen er utrolig travel, det er noe som skjer hele tiden og alle vil snakke med dere. Minutter som dette er derfor helt magiske.